Afficher ce site en français | View this website in English

Terug

Lotto Arena

Even succesvol als het Sportpaleis is de veel jongere Lotto Arena, die niet voor haar buur hoeft onder te doen. In deze multifunctionele en makkelijk bereikbare evenementenhal worden zowel topsportwedstrijden als concerten en shows georganiseerd. De Lotto Arena is de thuishaven van basketploeg Antwerp Giants.

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119
2170 Merksem (Antwerpen)

Tel. +32 3 400 40 40
Fax. +32 3 400 40 41

info@lotto-arena.be
www.lotto-arena.be

Capaciteit

AccommodatieCapaciteit
maximale capaciteit sporteventstot 5.218 personen
maximale capaciteit concertentot 8.050 personen

Kenmerken

Geschiedenis

De Lotto Arena opende haar deuren op 10 maart 2007 en is het resultaat van een Publiek-Private Samenwerking tussen de stad Antwerpen en het management van het Sportpaleis. Er ging een investering mee gepaard van 13.000.000 EUR, waarvan 6.000.000 EUR gedragen werd door de Stad Antwerpen in samenwerking met de Europese en Vlaamse Gemeenschap. De Lotto Arena gold als sluitstuk van een investering van 25.000.000 EUR in de ontwikkeling van de Sportpaleissite (opknapbeurt Sportpaleis in 1997, nieuwe voorbouw in 1999, Hospitality Center in 2005). De Nationale Loterij tekende een overeenkomst van 10 jaar om als naamsponsor op te treden met haar meest succesvolle product Lotto.

Een kleine kopie van het Sportpaleis

Sinds de opening van de Lotto Arena in 2007 kan men van een echte Antwerpse evenementensite spreken. De Lotto Arena is een ‘verkleind’ Sportpaleis dat zowel met het Sportpaleis zelf als met het Hospitality Center verbonden is. Elk zitje in de Lotto Arena heeft een equivalent met dezelfde gegevens in het Sportpaleis zelf. Aan organisatoren biedt dit de mogelijkheid om probleemloos van zaal te ‘switchen’ als de belangstelling voor het aangekondigde evenement alle verwachtingen overtreft.

Het gebouw beschikt over twee verdiepingen die goede zichtlijnen bieden aan het publiek. Door het intiemere karakter van de zaal zit het publiek hier als het ware met zijn neus op de actie. De zaal wordt gebruikt voor zowel voor sportwedstrijden (maximaal 5.218 toeschouwers) als voor intiemere podiumevenementen (maximaal 8.050 toeschouwers, met staand middenplein). Bij sportactiviteiten wordt een mobiele sportvloer over de betonnen vloer geschoven. Een perfecte isolatie zorgt voor de beste akoestiek bij concerten. O.m. basketclub Antwerp Giants maakte de overstap naar de Lotto Arena. De zaal kreeg ruime onthaalfaciliteiten voor zowel bezoekers als vipgenodigden en, uiteraard, de nodige kleedruimtes en sanitaire voorzieningen voor sportploegen en artiesten.

De Lotto Arena is de enige halfgrote zaal in België en werd op korte tijd een vaste waarde op de evenementenkalender. Topsportwedstrijden, concerten en shows wisselen elkaar hier af en lokken op jaarbasis meer dan 350.000 bezoekers. Tussen de groten kreeg deze kleinere arena heel snel van Pollstar een plaats toebedeeld in de top 100 van ’s werelds drukstbezochte arena’s.