Afficher ce site en français

Terug

Antwerps Sportpaleis

Tachtig jaar oud, maar energieker dan ooit. Als muziek- en evenemententempel heeft het Antwerps Sportpaleis geen introductie meer nodig. Sinds de overname in 1997 beleeft de zaal haar tweede jeugd en werd zij de ‘place to be’ voor iedereen die onbezorgd grootschalige evenementen wil beleven.

Eigentijds, trendsettend en vol dynamiek. Het zijn woorden die beslist op het Antwerps Sportpaleis toepasbaar zijn. Met grootse bouwactiviteiten werd de evenementenhal de 21ste eeuw binnengeloodst. Een flinke opknapbeurt binnen, een nieuwe voorbouw, de opening van het Hospitality Center als permanente VIP-ontvangstruimte en in 2010 ook de ombouw van het bekende groene dak naar een blauwgetint energiedak gaven het gebouw een compleet nieuwe aanblik.

Aanzien kreeg de zaal vooral door de dynamiek waarmee zij in een mum van tijd een gevestigde waarde werd in het evenementenlandschap. De uitbaters wierpen zich op als een betrouwbare partner die met organisatoren meedenkt en op alle vlak een uitstekende service biedt. Een aanpak die loont. Vandaag is het Antwerps Sportpaleis een begrip en komt de zaal tot ver buiten de landsgrenzen op een positieve manier in het nieuws. Pollstar, ‘s werelds grootste bron voor internationale concertinformatie, riep het Antwerps Sportpaleis zelfs uit tot derde populairste concertarena ter wereld.

Jaarlijks vinden in Sportpaleis en Lotto Arena samen een 200-tal evenementen plaats, die door meer dan 1.300.000 personen worden bezocht.

Antwerps Sportpaleis

Schijnpoortweg 119
2170 Merksem (Antwerpen)
België

Tel. +32 3 400 40 40
Fax. +32 3 400 40 41

info@sportpaleis.be
www.sportpaleis.be

Capaciteit

AccommodatieCapaciteit
standaardopstelling met zittend middenplein15.089 personen
standaardopstelling met staand middenplein19.918 personen
maximale capaciteit ‘in the round’ 1 met zittend middenplein18.575 personen
maximale capaciteit ‘in the round’ 1 met staand middenplein23.001 personen

1 in the round: bij gebruik van het volledige ovaal

Kenmerken