Afficher ce site en français | View this website in English

Veelgestelde vragen in verband met de coronamaatregelen in onze zalen

Wat is een’ bubble seat’?

De ‘bubble seat’ is een extra plaats die kosteloos wordt toegevoegd aan je reservering om aan de social distancing te voldoen. Deze plaats moet tijdens het evenement leeg blijven. Je mag in de zaal enkel zitten op de plek die op je ticket staat aangegeven. Het aantal tickets die de ticketkoper aanschafte is ook het maximaal aantal personen die naast elkaar kunnen zitten.

Mag ik op de ‘bubble seat’ zitten als ik van hier het podium beter zie?

Neen, de ‘bubble seats’ zijn er om een veilige afstand tussen de verschillende bubbels in de zaal te garanderen en moeten daarom dus leeg blijven tijdens de voorstelling.

Welke corona maatregelen heeft de zaal genomen om bezoekers in alle veiligheid te ontvangen?

Je leest hier meer over de maatregelen die we hebben genomen om je veilig te kunnen ontvangen.

Zijn de bars open?

De bars in onze theaters gaan voorlopig niet open. Het dragen van een mondmasker is van begin tot het einde van je theaterbezoek verplicht. We maken daarom geen uitzonderingen voor eten of drinken. Het is eveneens niet toegelaten om zelf eten of drank mee te nemen.

Raadpleeg de detailpagina van het evenement voor meer informatie over bars en eetstanden.

Wanneer gaan de deuren open?

Informatie over de timing van het evenement, kan je zoals gewoonlijk op de detailpagina van het evenement zelf terugvinden. Daarnaast ontvangt de ticketkoper van het gezelschap ook een infomail twee dagen voor het evenement plaatsvindt. Ook in deze mail tref je de nodige informatie over timing aan.

Zijn de toiletten geopend?

Er kan gebruik gemaakt worden van de toiletten in de zalen.

Is de vestiaire open of zijn er lockers beschikbaar?

De vestiaire is gesloten en lockers zijn niet ter beschikking. Bijgevolg mogen jassen en tassen meegenomen worden in de zaal. Let op: sinds enkele jaren hanteren wij een veiligheidsbeleid waarbij tassen groter dan een A4-formaat niet toegelaten worden.

Hoe verloopt het verlaten van de zaal?

Volg in elk geval het aangewezen circulatieplan. In de theaters zullen medewerkers een teken geven om gefaseerd de zaal te verlaten.

Moet ik een mondmasker dragen?

Ja, het is verplicht een mondmasker te dragen van zodra je het gebouw binnenkomt tot je het gebouw verlaat. Het is dus ook verplicht om een mondmasker te dragen op je plaats in de zaal (ook tijdens de voorstelling of het concert). Deze maatregel is geldig voor iedereen ouder dan 12 jaar. Het is daarnaast aangeraden om bij drukte je mondmasker aan te houden op de openbare weg.

Zijn er pauzes voorzien tijdens de voorstellingen?

In de theaters wordt ervoor gekozen om in samenspraak met de producent zoveel mogelijk de voorstelling zonder pauze te spelen. Op dit moment zorgt deze maatregel, in combinatie met de andere regels en afspraken, dat we jouw theaterbezoek veilig kunnen laten verlopen.

Tip! Raadpleeg voor last-minute informatie over de timing de detailpagina van het evenement waarvoor je tickets kocht.

Kan ik naar buiten gaan om te roken?

Ja, maar beperk a.u.b. je verplaatsingen tot een minimum en blijf zo veel als mogelijk zitten op je stoel.

Kan ik tijdens de show het toilet bezoeken?

Ja, maar beperk a.u.b. je verplaatsingen tot een minimum en blijf zo veel als mogelijk zitten op je stoel.

Mag ik meezingen tijdens het evenement?

Ja! Weliswaar van achter je mondmasker. ;-)

Kan ik gebruikmaken van het openbaar vervoer?

Je kan vanzelfsprekend gebruik maken van het openbaar vervoer om naar de zaal te komen. Volg hierbij de maatregelen van de maatschappijen op.

Wordt er extra schoongemaakt tijdens deze coronacrisis?

Onze poetsroutines kregen een upgrade. We besteden speciale aandacht aan oppervlakken waar veel mensen mee in aanraking komen zoals deurklinken en -handvaten. We poetsen niet alleen vaker maar gebruiken ook de nodige extra ontsmettingsmiddelen.

Wat als ik buiten in de rij moet wachten om de zaal binnen te gaan?

Als je voor de show even in de rij moet wachten, wordt gevraagd om de maatregelen op te volgen. Zorg ervoor dat je een mondmasker draagt en de afstand van 1,5 meter bewaart.

Wat doe ik als andere bezoekers de opgelegde afstand niet (willen) bewaren?

We gaan ervan uit dat iedereen die de zaal bezoekt dat met een hart doet voor live entertainment en zich bijgevolg aan de maatregelen houdt. Hierop wordt ook toegezien door onze medewerkers en vrijwilligers. Mocht er toch een situatie ontstaan waarbij bezoekers de maatregelen niet volgen, spreek dan hierover onze medewerkers aan. Bovendien verwijzen we in dit verband graag naar onze huisregels waarin we onze maatregelen hebben opgenomen.