Afficher ce site en français | View this website in English

Van Sportpaleis naar Sportpaleis Group

Het Sportpaleis, de grootste en populairste evenementenhal van het land en een begrip tot ver buiten de landsgrenzen, gaf zijn naam ook aan de Sportpaleis Group. Deze groep ontstond na de overnames van Ethias Arena en Congrestheater (nu Ethias Theater) in Hasselt in januari 2012, van Vorst Nationaal in Brussel in oktober 2013 en van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent in januari 2014.

Sinds januari 2012 is de nv Antwerps Sportpaleis, uitbater van het succesvolle Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena, ook de exploitant van de Ethias Arena en het Congrestheater in Hasselt. De Sportpaleis Group investeerde verregaand in de Hasseltse zalen om ook deze stevig in het evenementenlandschap te verankeren. Lees verder bij geschiedenis van Ethias Arena, geschiedenis van Ethias Theater of geschiedenis van Grenslandhallen.

Een jaar later sloegen Antwerps Sportpaleis nv en Music Hall de handen in elkaar voor de exploitatie van Vorst Nationaal. Op 1 oktober 2013 nam de Sportpaleis Group de uitbating van deze legendarische Brusselse rocktempel op zich. Music Hall bleef eigenaar van de zaal, maar liet de dagelijkse leiding over aan de Sportpaleis Groep. Beide partijen ondertekenden daarvoor een kaderovereenkomst. Met dit strategische samenwerkingsakkoord versterkten beide organisaties hun corebusiness.

Begin 2014 zetten de Sportpaleis Group en Music Hall een volgende stap in hun samenwerking. Op 6 januari 2014 nam de Sportpaleis Group namelijk de dagelijkse leiding op zich van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. Music Hall bleef respectievelijk concessionaris en eigenaar van deze zalen. Door dit akkoord was de Sportpaleis Group niet langer uitsluitend marktleider in België op het vlak van arena-uitbating. Met Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en het in de zomer van 2013 gerealiseerde Ethias Theater in Hasselt voegde de Sportpaleis Group ook de uitbating van grote theaters toe aan zijn activiteiten.