Afficher ce site en français | View this website in English

Proximus Pop-Up Arena maakt zich klaar voor een beloftevolle zomer 2021

dinsdag 1 december 2020 - 09:40

Samen met de organisatoren van concerten en festivals kijkt ook Sportpaleis Group, uitbater van diverse arena’s en theaters en absolute marktleider in België, met veel vertrouwen naar de nabije toekomst. De piek van de tweede coronagolf lijkt stilaan achter de rug, een razendsnelle innovatieve evolutie met betrekking tot sneltesten en vier vaccins klaar om massaal uitgerold te worden. Een mens zou dus van minder enthousiast worden!

Alle kaarten liggen gunstig om een min of meer normale concert- en festivalzomer te beleven. En of er wat te beleven zal zijn! De zomerperiode wordt ongetwijfeld de hedendaagse versie van de bevrijdingsfeesten destijds in 1945. Alle marktonderzoeken wijzen op een sterk aanwezige wil bij het brede publiek om – eindelijk – opnieuw intens te genieten van al het moois dat de live-entertainmentindustrie te bieden heeft.

Proximus Pop-Up Arena

Om deze grote drang naar verbinding op muziekevenementen te faciliteren, neemt Sportpaleis Group een opmerkelijk en vernieuwend initiatief. Zij bouwt en exploiteert vanaf half juni tot eind augustus 2021 in het vrijetijdspark in Middelkerke de allereerste Pop-Up Arena.

Deze tijdelijke arena met een capaciteit van 3.500 (zittend) tot 5.500 (combinatie staand/zittend) mikt op een kwalitatief aanbod van evenementen en concerten met lokaal en internationaal talent. In de eerste plaats voor de inwoners van West- en Oost-Vlaanderen, maar natuurlijk ook voor de miljoenen vakantiegangers aan de Belgische kust, wordt dit een uitstekende gelegenheid om van veel moois te kunnen genieten.

De infrastructuur combineert het frivole van een festival setting (tenten, festival site, openlucht ruimtes, …) met het comfort van vaste arena’s (weersbestendig, tribuneplaatsen, …) en belooft hét muzikale centrum te worden van de zomer 2021.

Het geloof in dit project wordt ook gedeeld door Proximus, België’s meest dynamische communicatie- en mediabedrijf, dat haar naam aan deze Pop-Up Arena verbindt. Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer bij Proximus: “Via de Proximus Pop-Up Arena willen we Belgische artiesten, zowel gevestigde waarden als jonge talenten, de kans geven om zich te tonen aan een groot publiek en hen tegelijk dichter bij de fans te brengen. Door een aantal concerten exclusief aan te bieden via ons Pickx platform (op tv, web en app) zetten we ook verder in op onze ambitie om met Pickx onze klanten hun passie op een unieke manier te laten beleven. Dit innovatieve concept ligt met andere woorden helemaal in lijn met onze merkbelofte Think Possible.”

h2.“Een explosie aan artiesten”

“In deze barre tijden is het aan ons om het geloof in de muzieksector uit te stralen. Dit innovatieve project komt op het juiste moment. De relatief kleine schaal garandeert tegen de zomer van 2021 een zorgeloze evenementenbeleving voor de bezoekers”, zegt Jan Van Esbroeck, managing director van Sportpaleis Group.

De sterren staan volgens hem gunstig om dit project, dat al een aantal jaren op de planning stond, net nu te lanceren. “Er is een explosie aan artiesten én publiek die elkaar binnen de magie van een concert willen ontmoeten”, legt hij uit. “De sector zit er duidelijk op te wachten, getuige de meer dan 20 geconfirmeerde activiteiten die nu al werden geboekt.”

h2.Stan Van Samang opent Proximus Pop-Up Arena

Stan Van Samang bijt de spits af en komt op 11 juni als eerste op het podium in de Proximus Pop-Up Arena. Zoals we dat gewend zijn van de zanger zal dit gebeuren met een spetterende live show. 3.400 muziekliefhebbers zullen een onvergetelijke avond beleven en zullen samen met hun popidool een stukje muziekgeschiedenis schrijven: een gloednieuwe arena, muziek uit het nieuwe album, een langverwachte show van Stan en dat allemaal coronaproof. Stan speelt met zijn live band uiteraard zijn grote hits, maar ook nieuw materiaal staat op de playlist, want volgend jaar is er de langverwachte release van Stan zijn nieuwe album ‘Feel the power’. Stan Van Samang is zelf heel enthousiast: “Dit vind ik enorm spannend! Een nieuwe arena mogen openen doe je niet elk jaar. Ik heb wel slecht nieuws voor de uitbaters van de nieuwe Proximus Pop-Up Arena, het dak gaat eraf! En dat al meteen na de eerste show. Men is gewaarschuwd